Vi vet att Sony och deras olika Playstation Studios har en rad uppföljare på gång: Ratchet & Clank: Rift Apart, Horizon Forbidden West, Gran Turismo 7, God of War Ragnarök. Det är förstås inget märkligt med det, då man vill följa upp mångmiljonsäljare. I en utförlig PS5-artikel från Wire avslöjar dock Hermen Hulst, tidigare Guerrilla och numera PlayStation Worldwide Studios-chef, att av de 25 titlarna som är under utveckling så är nästan hälften byggda på nya varumärken.

There's an incredible amount of variety originating from different regions. Big, small, different genres.

Efter en rapport där det påstods att Playstation-studior känner ökat missnöje över att Sony inte vågar satsa kreativt sa Hulst att det var något de redan praktiserade. Han lyfte fram Astro Bot och Dreams. Returnal-teamet har dessutom hyllat Sony för modet att satsa på det annorlunda.

I nämnda Wire-artikel nämns det också att Playstation 5 har spelats betydligt mer under sitt första halvår jämfört med PS4:n under motsvarande period. 81 procent mer, för att tydliggöra. Att detta handlar om ett ökat hemmasittande på grund av pandemin är en sannolik faktor. Detta samtidigt som bristen på konsoler är kännbar och inte ser ut att ha någon ljusning i sikte.

7,8 miljoner PS5:or har skeppats vilket talar för snabbare försäljning än för PS4. Trots allt.