Battlefield och Call of Duty stångas inte sällan om samma publik, men medan CoD (åtminstone) återvänder varje höst för nya släpp bidar Dice sin tid med Battlefield. "Battlefield 6" (eller vad det nu än må heta) släpps i höst till pc, PS5, Xbox Series samt, japp, till trotjänarna PS4 och Xbox One.

Någon gång i juni ska vi till sist få se spelet. Snart eller långt borta? Det beror nog på vem du frågar. Andy McNamara sköter pr-kommunikationen på EA gällande Star Wars och skjutare. Att det snackades om ett majavslöjande för att (eventuellt) flyttas till juni togs inte emot väl överallt, och det har McNamara sympatier för. Han tweetar samtidigt för att be om fansen tålamod.

If I read my tweets, I believe a number of Battlefield fans are calling that I get sacked already. I understand your frustration, but I can tell you I'm killing myself to deliver something I think you'll love when the time is right.

Han tillägger att hela Battlefield-teamet kämpar med att leverera något som gör fansen nöjda. Exakt vad detta blir återstår att se, men påstått läckta bilder skvallrar om nutid eller nära framtid. Då BF1 och BFV avverkat de två världskrigen kanske vi är färdiga med dessa. För tillfället.