Bethesdas kommande rymdspel Starfield fortsätter att gäcka oss och har sedan utannonseringen endast dykt upp i form av påstått läckta (och rätt intetsägande) bilder. Speljournalisten Jeff Grubb från GamesBeat verkar dock sitta på lite insiderinformation, och i en livestream uppgav han för ett par dagar att det förmodligen kommer visas på årets E3 men att han inte tror att det kommer släppas förrän nästa år.

Det mest uppseendeväckande kom dock via Twitter igår, där Grubb slog fast att "Starfield är exklusivt till Xbox och PC. Punkt slut. Det här är min bekräftelse av det." Uttalandet ska tas med en generös skopa salt med tanke på att det inte är officiellt och det faktum att Grubb inte uppger källan för informationen. En exklusivitet på PC och Xbox skulle dock inte komma som någon större överraskning med tanke på Microsofts uppmärksammade köp av Bethesda-ägaren Zenimax förra året.

Det som skulle kunna sätta käppar i hjulet för en eventuell önskan att göra spelet exklusivt är om Bethesda slöt överenskommelser med t.ex. Sony innan uppköpet.