En ny indie-studio har startats upp under namnet Lightforge Games, och den består av en rad olika industriveteraner. Bakom satsningen hittar vi Matt Schembari, Dan Hertzka, Nathan Fairbanks, Glenn Rane och Marc Hutcheson, som tidigare jobbat på företag som Epic, Bioware och Zenimax. De har även rekryterat sex andra utvecklare med erfarenhet från bland annat Blizzard och Riot Games.

De beskriver sig själva som en studio som vill revolutionera hur rollspel spelas, och först ut är ett "plattformsöverskridande, socialt spel där spelare har kraften att skapa världar och berätta historier med oöverträffad frihet". Matt Schembari säger att de är ute efter att kombinera inslag från Minecraft och Roblox med klassiska rollspel, och enligt den officiella webbplatsen är målet att "sudda ut gränsen mellan skapare och spelare".

De har redan säkrat investeringar på motsvarande 40 miljoner kronor och håller nu på att utöka sitt team ytterligare. Lightforge ska vara en utvecklare där alla anställda arbetar på sin egen ort och enligt sitt egna schema, så ta en titt på karriärssidan om det hela låter lockande. Både pengar och ambitioner finns alltså, men det återstår att se om de lyckas revolutionera RPG-genren eller om det bara rör sig om marknadsföringsfluff.