Outriders fick inte direkt en flygande start när det släpptes i början av april. Trots att de testat servrar och dylikt med ett demo så blev det stora problem när spelet släpptes skarpt, och vissa kunde inte spela på flera dagar. Även FZ:s recensent Joakim Kilman upplevde en hel del serverproblem och krascher (recension). Detta följdes av att vissa spelare blev av med sin värdefullaste utrustning och var tvungna att vänta i veckor på att få den ersatt.

Men trots dessa problem har spelet blivit en stor framgång för utgivaren Square Enix, som i ett pressmeddelande skriver att det har 3,5 miljoner unika spelare (inklusive Game pass-användare). Dessa har dessutom en snittspeltid på över 30 timmar, och extremt många ska ha använt co op-funktionaliteten.

De säger att Outriders kan komma att bli deras nästa stora franchise och att de ser fram emot att utöka den i framtiden. Utvecklaren People Can Fly har i sin tur sagt att de gärna utvecklar mer material till spelet, så att det kommer expansioner är nog en lågoddsare.