Efter fjolårets inställda E3 är det dags för storslagen comeback i sommar, men till skillnad från tidigare år blir det en strikt digital spelfest. Allt om E3 och spelsommaren 2021 läser du här.

Några som varit hemlighetsfulla om sina E3-planer är Microsoft och Bethesda (som i fjol köptes av, well, Microsoft). För franska Le Figaro (betalvägg) bekräftar Matt Booty, Xbox Game Studios-boss, att de två inte längre kommer hålla till på var sitt håll, utan kommer att köra gemensam show "om ett par veckor". Detaljerna är sparsmakade men kontentan framgår på Twitter, där journalisten Chloé Woitier – på franska – sammanfattar intervjun med Booty.

Därmed får (potentiellt) Halo Infinite, Starfield, Fable, Indiana Jones, Hellblade 2 och (man kan ju drömma...) The Elder Scrolls VI trängas på samma scen. Det kan bli en föreställning att minnas.

FZ kommer självklart se till att ni inte missar en sekund av den.

I nämnda intervju säger Booty att man inte kommer göra "en Netflix" och enbart ge ut spel som fungerar bäst på Game Pass, utan att det är viktigt att utvecklarna behåller sin kreativa frihet.