Lystring, alla skrivbordsgeneraler! Paradox har precis utannonserat hett efterlängtade Victoria 3 med en första utannonseringstrailer. Spelet utlovar över 100 spelbara länder och en djup simulation, där precis varenda människoliv som existerade under tidsperioden 1836 till 1936 ska finnas representerat.

Victoria-serien, för er som glömt, är en serie med fokus på länders interna politik, framsteg och diplomati. Det handlar således mer om att utveckla ditt land ekonomiskt och politiskt, snarare än exempelvis Hearts of Iron-spelen som är mer krigiska av sig. Eftersom hela världen är din spelplan torde också omspelningsvärdet bli högt, då det erbjuds helt olika spelupplevelser och utmaningar om du till exempel väljer att spela som Sverige eller Kina.

Eftersom det ligger i tiden att inte vara onödigt problematiska har Paradox också tagit bort Victoria 2:s något ofräscha system där länder långt ifrån väst kallades för "ociviliserade". Nya termen lyder "oigenkända", rapporterar IGN. Att ett land anses "oigenkänt" innebär att större och mäktigare stater kan gå in och klampa dig på tårna utan att ta lika mycket stryk i internationellt anseende.

Victoria 3 har inget utannonserat släppdatum ännu, men en teaser-sida på Steam har de minsann redan langat upp. Är det här något som står högt på önskelistan hos dig eller struntar du i vilket?