Mikrotransaktioner är en ständigt het potatis i spelvärlden, men är oftast någorlunda accepterade så länge det bara handlar om kosmetiska föremål. Gratisspelet Apex Legends erbjuder just kosmetiska föremål för de som vill ha dem, men vissa anser att priserna är på tok för höga.

För några dagar sedan höll utvecklaren Respawn en AMA (frågestund) på Reddit där dessa priser fördes på tal. En användare påpekade att ett kosmetiskt föremål kan kosta runt 150 kronor och att det måste finnas ett sätt att undvika att spelare känner sig lurade när de köper något.

Respawns svar på det är att det helt enkelt kostar en hel del att skapa kosmetiskt innehåll, speciellt eftersom de är ett jämförelsevis litet team som lägger ner mycket tid på saker som skins. En annan aspekt de tar upp är att spelet måste dra in pengar om de ska kunna fortsätta att utveckla nya spellägen, kartor och funktioner.

Respawn säger dock att de vill stå till tjänst för så många spelare som möjligt och aktivt testar olika saker för att se vad som fungerar.