Som så många andra spelrelaterade filmprojekt har det tisslats och tasslats om Portal-filmen i åratal. Vi har inte hört speciellt mycket om filmatiseringen av Valves äventyr på sista tiden, men nu bekräftas det åtminstone att projektet fortfarande lever.

Det är ingen mindre än JJ Abrams (tack, IGN) som bekräftar att ett manus håller på att skrivas och att det känns som att projektet äntligen är på gång.

We actually do have a script that’s being written for the Portal movie now at [Warner Bros.]. We’re really excited about the take and the pitch, so it feels like that thing’s finally on the rails.

Vilka eller vilken manusförfattare som jobbar på manuset avslöjades inte, men Abrams sa att han ser enorm potential tack vare spelets begränsade narrativ. Abrams medgav även att fans av spelet lär vilja se J. K. Simmons – som bland annat spelade tidningsägaren J. Jonah Jameson i Sam Raimis Spider-Man-trilogi – göra om sin roll som Apertures grundare Cave Johnson. Hur det blir med det vet vi inte, men man kan ju alltid hoppas.