Otroligt omtyckta Age of Sigmar (/s) ska få ytterligare ett spel, nämligen turordningsbaserade Warhammer Age of Sigmar: Storm Ground, som släpps redan imorgon. Vi har tidigare skrivit om en kortare översiktstrailer som släpptes, men nu har vi äntligen fått en ordentligt matig gameplay-trailer där två av utvecklarna förklarar vad som händer.

Videon utgörs av en enda strid där spelaren axlar rollen som Stormcast och slåss mot en av spelets andra spelbara fraktioner – Nighthaunt. Spelmekaniken känns igen från liknande spel, och det gäller att hushålla med sina handlingspoäng för att få råd med "dyrare" förmågor. Det finns även diverse farliga rutor på spelplanen att passa sig för eller kanske knuffa in fiender på.

Det gäller dock att spela taktiskt, för utvecklarna själva beskriver spelet som ett roguelite, vilket innebär att man måste börja om från början om man dör. Till vår hjälp har vi utrustning som vi kan lägga vantarna på under spelets gång och använda för att skräddarsy våra enheter – allt i jakten på den där magiska kombinationen som mosar allt motstånd.

Spelet släpps som sagt imorgon (27 maj) till PC, Xbox One, Playstation 4 och Nintendo Switch.