I ännu en omgång rykten om en uppgraderad Nintendo Switch hävdas att konsolen kan få premiär redan i september eller oktober. Det spås också att Nintendo kan avtäcka den kring E3-mässan, alltså inom ett par veckor.

Uppgifterna kommer i vanlig ordning från Bloomberg som traditionsenligt hänvisar till anonyma källor. Enligt dessa börjar tillverkningen i juli så att den uppgraderade konsolen, som enligt tidigare rykten har OLED-skärm på 7 tum, högre upplösning och snabbare komponenter, är redo för konsumenter till höst- och julhandeln. Det spekuleras också i en högre prislapp än de 299 dollar nuvarande Switch haft som riktpris sen premiären för mer än fyra år sedan.

Det som talar emot uppgifterna är den massiva komponentbristen som åtminstone sedan i höstas medfört svår brist på grafikkort, konsoler och många ndra elektroniska prylar. Det verkar osannolikt att Nintendo skulle kunna kringgå den, när både Sonys Playstation 5 och Microsofts Xbox Series är drabbade.

En annan sak som talar emot är att Switch fortfarande säljer i massiva mängder. Och med samma prislapp som vid premiären för fyra år sedan lär det innebära att försäljningen fyller Nintendos bankkonto med sköna slantar.

Nintendo har avböjt att kommentera uppgifterna. De har ännu inte sagt om de kommer göra något i samband med E3 eller under sommaren.

Men vi kan bekräfta eller avfärda de senaste ryktena inom kort, det är bara några veckor kvar till E3. Här har du info om alla E3-events.