Idag är det precis 35 år sedan det första Dragon Quest släpptes i Japan, och att det är något som Square Enix tar på allvar cementerades när de höll i en jubileums-stream tidigt i morse.

Största nyheten var förstås att man gläntar på dörren till Dragon Quest XII: The Flames of Fate. Nästa numrerade del i serien har inget datum och inte heller några avslöjade format. Teasern ovan visar i princip bara loggan, men på japanska hör vi: "Varför lever människor?". En mörk twist på jrpg-serien ser det definitivt ut att bli, och Yuji Horii kallar spelet "ett Dragon Quest för vuxna".

Vi kommer att få välja hur våra spelarkaraktärer ska få leva, och Square Enix lovar att man kommer ändra på det (mycket!) klassiska stridssystemet. Command-systemet ska dock vara kvar.

Dragon Quest XII var rubriken för streamen, men vi fick också en hel del annat:

  • Dragon Quest III – "HD-2d"-remake i samma anda som Octopath Traveler. Okända format.

  • Dragon Quest X – Japanexklusiva onlinerollspelet får både en ny expansion och ett offline-läge. Kanske gör detta att drömmen om släpp i väst får nytt liv...?

  • Dragon Quest Treasures – Spinoff där vi utforskar Mia och Eriks barndomsår, kända från Dragon Quest XI. Med andra ord: en slags prequel till Dragon Quest XI.

  • Dragon Quest Keshi Keshi – free-to-play- och pussel-spel till mobila format.