Förra veckan släpptes Elite Dangerous: Odyssey, en expansion där spelarna landar sina rymdfarkoster och ger sig ut till fots med vapen i hand. Men marken visade sig vara långt mer skumpig än väntat, alternativt var expansionen inte redo för release. För köparnas dom är skoningslös – bara 31 procent har gett positivt omdöme på Steam.

I går släpptes en patch som fixar åtminstone några av de många klagomålen. Changeloggen tar upp saker som krascher och stabilitet (fast bara tre punkter), medan ljudet åtgärdats i ett 30-tal punkter. I övrigt nämns allt från rendering till AI och mängder av buggfixar i den låååånga changeloggen.

Odyssey släpptes den 19 maj efter en försening för pc-versionen på några månader (konsolversionerna ska släppas i år). Häromdagen bad Frontiers vd David Braben ut med en ursäkt för att expansionen släpptes för tidigt. Att så skett vittnar de många, många klagomålen i Steam-omdömena om: dålig prestanda, instabilitet, kass AI, dåligt gränssnitt, avsaknad av utlovade features är några av klagomålen.

Håll tummarna för att Frontier lyckas göra en No Man's Sky av Odyssey, alltså enträget förbättra spelet så att det går från paria till accepterat av köparna.