Svenska Experiment 101:s Biomutant släpptes till ett redigt spretigt mottagande. De flesta hyllar den färgglada och intressanta spelvärlden, men själva gameplayet har inte fallit alla i smaken. Framförallt mindre problem går dock galant att fixa i form av uppdateringar, och det är precis vad Experiment 101 håller på med nu.

En patch är alltså redan på gång och ska släppas "snart", troligen först till PC och sedan till konsolversionerna. Givetvis inkluderar den en del buggfixar, men även ändringar av andra saker som spelare klagat på. Detta innefattar justeringar av dialogernas tempo, inställningar för berättarrösten, svårighetsinställningar samt videoinställningar som skärpedjup och rörelseoskärpa. Utöver det kommer de även finjustera loot, fiender, ljud och strider, även om de inte går in i detalj på vad som kommer att fixas.

En bugg som en del spelare stött på är att "resistances" på utrustning kan nollställas om man lägger till addons till utrustningen ifråga. Utgivaren THQ Nordic uppger dock att just denna bugg är en något hårdare nöt att knäcka och att de därför fortfarande jobbar med den.