Total War: Three Kingdoms sålde som smör, inte minst i Kina och Sydkorea. Därför höjde många fans på ögonbrynen när Creative Assembly i förra veckan meddelade (se filmen ovan) att de inte längre kommer patcha eller uppdatera spelet.

Istället har man nu satt teamet på ett helt nytt spel i samma universum, men mer än så berättade man inte för fansen. Utlovat dlc kommer alltså inte att utvecklas, och buggar som finns kvar kommer inte att fixas. En bra grogrund för missnöje.

Spelare i Kina och Sydkorea ryktas nu orkestrera ett massåterköp av titeln, på grunder att man inte fått vad som utlovats. På Steam har spelet recensionsbombats å det grövsta. Till och med Warhammer-serien fick ta stryk, tills fans av spelen satte in nödhjälp och puffade upp betygsmedlet igen.

Det är viktigt att notera att teamet som nu jobbar på ett nytt spel i Three Kingdoms-universumet bara är ett av flera som jobbar hos Creative Assembly. Minst ett annat historiskt spel utvecklas parallellt. Troligtvis blir det en mer västcentrerad titel.

Total War-streamern MilkAndCookies har en bra analys angående debaclet: