Många av oss har nog fantiserat om att som lilleputtar kuta omkring i trädgården och tampas med, för oss, gigantiska myror och andra kryp. Obsidians Grounded handlar om just det och har sedan early access-släppet förra sommaren stadigt fått nytt innehåll.

Obsidian har dock meddelat att de kommer dra ner på takten som uppdateringarna kommer i. De resonerar att det blir lättare för utvecklarna att jobba på större funktioner om de inte behöver ta hänsyn till månatliga uppdateringar som måste färdigställas. Det kommer leda till mer betydelsefulla uppdateringar med inte bara mer, utan även bättre innehåll.

Nästa stora uppdatering (0.10.0) ska komma i slutet av juni, och enligt Obsidian är den en av de största hittills. Den kommer bland annat möjliggöra för oss att spegelvända olika objekt, så att till exempel en spiraltrappa kan gå åt just det håll vi vill. Vi kan även se fram emot att stöta på gigantisk mat oftare, inklusive äpplen och kakor. De påpekar dock att de inte vill avslöja de "stora grejerna" som kommer i patchen, så vi får gott hålla oss till tåls.