När God of War: Ragnarok utannonserades förra året så höll vi kollektivt tummarna för att de skulle lyckas släppa det under 2021 som planerat. Men någon höll inte tillräckligt hårt, och nu meddelar Sony Santa Monica att ragnarökandet får vänta till 2022.

I en tweet säger de att uppmärksamheten efter den teaser som släpptes förra året har varit fantastisk. De är helt fokuserade på att nästa del av Kratos och Atreus resa ska hålla högsta möjliga kvalitet, men samtidigt måste de säkerställa välmåendet hos utvecklingsteamet, kreativa partners och deras familjer, vilket är anledningen till förseningen.

Men nyheterna slutar inte där, för i en intervju med Playstation-bloggen säger Herman Hulst – chef för Playstation Studios – att det finns 110 miljoner Playstation 4-ägare och att man inte bara kan vända dem ryggen i och med lanseringen av en ny konsol.

Därför tittar de alltid på vilka Playstation 5-spel som även kan släppas till PS4, "som Horizon Forbidden West, nästa God of War och GT7". "Om PS4-ägare vill spela det spelet så kan de det," sade Hulst. Samtidigt påpekade han att det är viktigt med spel som demonstrerar PS5:ans kraft och att det är därför titlar som Returnal och Ratchet & Clank: Rift Apart är exklusiva till konsolen.