Riots hjälteskjutare Valorant har varit ute i ganska precis ett år nu. Och visst sjutton verkar de ha lyckats slå sig in i segmentet, för enligt dem själva har spelet i snitt 14 miljoner spelare per månad.

Executive producer Anna Donlon har snackat lite med Polygon och sade där att även om antalet spelare sjönk efter släppet så har det sedan dess ökat igen. De 14 miljoner spelarna ska faktiskt inte vara mycket mindre än vad spelet hade vid release, vilket helt klart är imponerande om det stämmer. Något annat som talar för spelets framgång är att en miljon samtidiga tittare valde att se finalen i turneringen Valorant Master Reykjavik, där Fnatic förlorade mot Sentinels.

Nästa steg för Valorant är nu att leta sig in i våra mobiler. Detaljerna kring denna satsning lyser med sin frånvaro, men Donlon sade att det inte kommer att bli en rak portning av PC-spelet, utan en unik upplevelse för mobiler.

Samtidigt så vill de att den nya versionen även ska spegla upplevelsen man får på PC och att man ska "få ut" ungefär samma sak av dem båda. Hon är dock tydlig med att de inte försöker konvertera PC-spelare till mobilspelare och att de båda versionerna inte kommer att påverka varandra.