Singularity 6 är en utvecklare bestående av folk som bland annat jobbat hos Blizzard, Epic, Riot, Zynga och Sony, och nu vet vi vad deras debutspel blir – Palia. Det rör sig om ett MMO, men kanske inte i den tappning som vi är vana vid. Istället är det en mer Stardew Valley- eller Animal Crossing-liknande upplevelse där man tillsammans med andra bygger ett hem och ett samhälle.

Det går att spela spelet solo också, men utvecklaren betonar att det verkligen skiner när man spelar med andra, och det är helt online-baserat. Men allt är inte bara att svajande vetevält och heminredning – det finns även ett mysterium som måste lösas. Palia är nämligen en värld där människor försvann under mystiska omständigheter och inte har existerat på länge, och det är upp till spelarna att nysta upp vad som egentligen hände.

Det kommer att finnas strider, men endast om man väljer att ägna sig åt sådana aktiviteter. Lyckligtvis kommer det att finnas gott om annat att göra, inklusive jordbruk, fiske, matlagning, romans med mera.

Något släppdatum eller betalningsmodell har vi ännu inte, men här kan man anmäla sig till ett öppet pre-alfatest som ska äga rum i sommar på PC. Det färdiga spelet ska släppas till PC och "så många konsoler som möjligt i mån av resurser".