Yuji Naka är utan tvekan en av giganterna när det kommer till japanska spelprogrammerare, med ett CV som inkluderar serier som Phantasy Star. Men hans största bidrag till industrin är utan tvekan Sonic, och han var bland annat med och programmerade det allra första spelet. Det var i princip en vidareutveckling av ett tech-demo som Naka tidigare skapat för att visa upp en teknik som lät sprites rulla längsmed kurvade ytor i hög hastighet.

På senare år har Naka jobbat hos Square Enix, vilket resulterade i spelet Balan Wonderworld. Det fick dock inte bara låga betyg, utan ska även ha gett vissa barn epileptiska anfall på grund av blinkande ljus (som snabbt patchades bort).

Via Twitter meddelar nu Naka att han i slutet av april slutade på Square Enix. Han kan inte berätta om omständigheterna kring detta idag, men hoppas kunna göra det i framtiden. Vidare säger han att han är 55 år gammal och därmed kan gå i pension, men vi vet inte om det är vad han kommer välja att göra. Om han beslutar sig för att lämna industrin så kan vi bara tacka och bocka för hans stora bidrag.