Warhammer-spelen praktiskt taget väller in. Förra veckan släpptes både Warhammer Age of Sigmar: Storm Ground och Necromunda: Hired Gun, varav både fått fisljumma betyg. Nyligen utannonserade Warhammer 40K: Chaos Gate – Daemonhunters fortsätter onekligen trenden med sjukt långa namn, men förhoppningsvis kan det bryta trenden med halvdassiga Warhammer-spel (med några få undantag).

Vi har dessvärre varken videor eller bilder av gameplay än, men väl en riktigt läcker CG-trailer. Spelet utvecklas av Frontier Foundry – en gren av Elite-utvecklaren Frontier Developments – och ingen mindre än Aaron Dembski-Bowden kommer att stå för handlingen. Dembski-Bowden är författaren bakom de mycket omtyckta Horus Heresy-böckerna och en rad andra verk i WH40-världen, så räkna med högkvalitativ story.

Spelet kretsar kring Space Marines-avdelningen The Grey Knights, som är mycket hemlighetsfulla och har som främsta uppdrag att spöa demoner. Det kommer att finnas olika klasser att välja bland, utrustning att nyttja och förmågan att sikta på specifika kroppsdelar – Xcom-stuk, med andra ord. Något släppdatum har vi inte, men de siktar på att få ut det till Steam och Epic Games Store under 2022.