Att i stadsbyggarspel skövla en skog för att klämma dit ett femte kasino är alltid trevligt, men ibland önskar man att man kunde göra mer för naturen än att bara välja vindkraft över kolkraftverk. Det är där Terra Nil kommer in i bilden. Utvecklaren Free Lives – som gjort superroliga Broforce – och utgivaren Devolver Digital kallar det för en "omvända statsbyggare" eftersom fokus ligger på att bygga upp ekosystemet snarare än att vara dess undergång.

Här är det inte tal om att anlägga soptippar, asfaltera 12-filiga motorvägar och bygga internationella flygplatser. Istället kommer vi att fokusera på att öka biomångfalden, fixa klimatet och återvinna de resurser vi använder. Planeten spelet utspelar sig på har olika geografiska regioner med sina egna utmaningar, djur och specifika klimat samt väder. Lägg därtill ett meditativt soundtrack så har vi en upplevelse som låter minst sagt avslappnande.

Det finns faktiskt en tidigare, enklare och pixligare version av spelet som går att ladda ner gratis från itch.io. Ta en titt på det under tiden vi väntar på ett släppdatum.