En del ögonbryn höjdes när det bekräftades att Horizon Forbidden West släpps både till PS5 och PS4. Gameplay-debuten fick vi nyligen, och den visade upp en vrålsnygg demonstration på PS5.

Mathijs de Jonge berättar för Hardware Zone att man inte tvingats anpassa något i spelet för att även kunna släppa det till gammelkonsolen PS4. Faktum är att det är något de inte ens tänkt på.

When we started with the concept of this game, we had so many great ideas that ended up being included – to the point that we didn't really think about hardware limitations or anything, we just wanted to design a really nice, unique experience for the player. An awesome adventure.

Det kommer bli mer detaljerat på PS5:an, medger regissören de Jonge. Han lyfter exempelvis fram mossa vi kan se på stenar. Källor har berättat för VGC att Forbidden West startade som ett PS4-spel, och att PS5-beslutet först kom senare. Värt att nämna är att vi ännu inte spelet demonstreras på PS4:an, och med tanke på "lex Cyberpunk" kan det nog vara klokt att göra.

Horizon Forbidden West ska släppas i år. Troligtvis.