Battlefield 2042 är avtäckt och du läser våra första intryck från spelet i den här matiga förhandstitten. Men om du bara är ute efter snabba fakta är detta nyheten för dig.

  • Spelet släpps den 22 oktober och kommer både till Xbox Series, Playstation och PC, samt förra generationens konsoler. På de tre förstnämnda kommer spelarantalet stiga till 128 spelare, medan Xbox One och Playstation 4 blir kvar vid 64.

  • De två bekräftade spellägena är Conquest och Breaktrough, men också ett helt nytt vid namn Hazard Zone som inte ska vara ett Battle Royale. Det ska vara gruppfokuserat och handla om "höga insatser".

  • Sju banor kommer finnas vid lansering och de kommer bland annat kunna härjas av tornados och sandstormar.

  • Battlefield 2042 fokuserar på multiplayer och har ingen singleplayerkampanj. Dice LA arbetar dock på en tredje komponent till spelet, som ska vara som ett kärleksbrev till Battlefield-fans. Det kan vara den ryktade remastern av Battlefield 3, men mer om den senare i sommar.

  • Soldattyper (assault, engineer, osv) ersätts av tio olika specialister som har särskilda förmågor, såsom drönare och kulsprutetorn. Nytt för serien att alla kan använda alla vapen, inget är längre knutet till någon klass.

Som sagt, in och läs vår matiga förhandstitt där du får veta mer om specialister, banorna och hur de förändrar Conquest i Battlefield 2042.