I dagsläget är alla Overwatch-spelare uppdelade efter vilken plattform de sitter på, men det ska det bli ändring på. I ett något överraskande kungörande meddelar Blizzard att crossplay är på väg. Funktionen håller just nu på att betatestas och väntas bli färdig för släpp "snart". Den tidigare Overwatch-chefen Jeff Kaplan sade redan 2018 att han var positivt inställd till crossplay. Tyvärr fick han aldrig se det bli verklighet i Overwatch eftersom han lämnade Blizzard tidigare i år.

Vill man ha möjlighet att beblanda sig med resten av spelarskaran måste man dock ha ett Battle.net-konto. När man väl skapat ett behöver man bara gå in i inställningarna och länka sitt konsolkonto. Även konsolspelare som inte vill använda crossplay kommer att vara tvungna att skapa Battle.net-konton. Mer information om hur man gör här.

Crossplay kommer att vara aktiverat för alla spellägen, men inte i Competitive. Funktionen kommer heller inte med cross progression, så man kan inte spela på samma konto på olika plattformar.