Battlefield 2042 avtäcktes med en fem minuter lång trailer i går, och trots att den innehåller noll sekunder gameplay finns redan starka åsikter om spelet. Som vanligt är det klokt att vänta med köp tills spelet är släppt och det finns omdömen om det (från kritiker, streamers, andra gamers, ivrigare vänner...), men priset är i alla fall redan spikat. Och det står klart att pc-spelare kommer 200 kronor billigare undan än PS5- och Xbox Series-köpare.

Pc-versionen (säljs av Origin, Steam och Epic) kostar 649 kronor för standardversionen. Till Playstation 5 och Xbox Series X/S kostar spelet 849 kronor, vilket verkar bli den nya standarden för storspel i konsolmakarnas butiker. PS4- och Xbox One-versionerna av spelet landar på 749 kronor, men då får du klara dig med max 64 spelare och mindre Conquest-kartor. Rimligtvis borde dessa versioner funka som bakåtkompatibla på PS5/Xbox Series. Fast då kanske det är läge att leta upp fysiska utgåvor som ju ofta är billigare än de nedladdningsbara (där konkurrens saknas i butikerna).

Alltså, priset för Battlefield 2042 (standardversionen) i digitala butiker:

  • 649 kr – pc (Origin, Steam Epic)

  • 749 kr – Playstation 4, Xbox One

  • 849 kr – Playstation 5, Xbox Series X/S

Det finns två fylligare versioner som kostar upp till 500 kronor mer.

Battlefield 2042 släpps den 22 oktober. Dice och EA vill givetvis ha din förbokning redan nu, men om du gör det köper du grisen i säcken. Calle berättar massor om spelet i den här första intrycken-artikeln, och en första gameplay-film släpps nu på söndag. Var och när är ännu okänt, men första gissningen faller på Microsofts E3-show som börjar klockan 19 söndag kväll. FZ täcker förstås!