I fjol tappades hakor världen över när Microsoft köpte Bethesda, och det var knappast första gången Phil Spencer och kompani hade spenderbyxorna uppdragna till tänderna. Eller sista.

Matt Booty bekräftade för olika medier (tack, VGC) att man kommer fortsätta "leta efter studior med bra folk, bra team, bra idéer". Något Xbox Series-konsolerna fått ris för (bland mycket ros) är bristen på next-gen-spel. Booty säger att man tids nog vill nå en position där vi får ett Xbox Game Studios-släpp i kvartalet. Där är vi inte än, men fler studior kan snart ansluta till Microsoft.

Den vanligtvis pålitlige Jeff Grubb säger i sin podcast att han ryktesvägen hört om "åtminstone" tre nya studior som är på väg in i Xbox Game Studios-familjen. Det finns inga indikationer på att bomben briserar under E3, men det om någon affär är klubbad vore det ett väntat drag.

Bland studior som Grubb nämner som potentiella hittar vi Io (Hitman), Crytek (Crysis) och vår svenska stolthet Avalanche (Just Cause). Xbox- och Bethesda-showen ser vi på söndag kväll.