Den alltid lika intressanta utvecklaren och utgivaren Chucklefish närvarade vid nattens Future Games Show för att visa upp Starmancer. Sin vana trogen är det ett pixligt och charmigt spel – se även Starbound och Wargroove – och det har befunnit sig i ett spelbart betastadie sedan slutet av mars. Snart är det dock dags för ett mer ordentligt early access-släpp, och det sker 5 augusti på Steam.

Som spelare axlar vi rollen som en AI vars uppdrag det är att bygga en rymdstation för att säkerställa mänsklighetens överlevnad efter en katastrof på Jorden. Men hur det ska gå till är upp till oss – vi kan skapa en utopi där allt är frid och fröjd eller satsa på en mer diktatorisk inriktning. Utsätter man de stackars människorna för alltför mycket hemskheter så kan det dock leda till myteri. De kommer även att minnas hemska händelser – som att se en död kropp – och även skvallra om det till andra.

Hotet inifrån är dock inte det enda, för rymdstationen kan även invaderas utifrån av utomjordingar. Utöver blankpolerade golv och jordbruk måste man därför även bygga fällor och utrusta människorna med vapen. Ett par döda människor är dock inget att oroa sig över, för det går alltid att klona nya.