På E3 för tre år sedan avtäcktes Starfield med en kort teaser, och tre år senare var det äntligen dags för nästa teaser. Den gav oss tack och lov lite mer kött på benen, men än finns det flera frågetecken att räta ut kring rymdresan som ska vara "början på mänsklighetens sista resa".

Todd Howard har talat med The Telegraph och även om han knappast kommer med saftiga avslöjanden ger han oss åtminstone lite mer om sitt "NASA-punk"-rollspel. (Vi tar vad vi får.)

Howard säger att Starfield är mer hardcore än rollspelen de vanligen gör på Bethesda. Till exempel ska vi kunna "välja vår bakgrund" och därmed ha lättare att knyta an till vår karaktär.

We're going back to some things that we used to do in games long ago that we felt have really let players express the character they want to be.

Precis som i The Elder Scrolls- och Fallout-fallen ska vi kunna växla manuellt mellan första- och tredjeperson. Man är också noga med att spelet inte ska härma, säg, Star Wars och Star Trek.

Howard är, som du märker, ganska hemlighetsfull. Förmodligen känner både han och Bethesda pressen när de ska göra sitt första nya IP på ett kvartssekel. På E3-scenen igår sa Howard att detta är spelet de velat göra i 25 år. 11 november 2022 släpps det till pc och Xbox Series.