Elden Ring har äntligen visats upp, men även om trailern gav oss mycket info så ledde den även till en hel del frågor. Lyckligtvis har IGN fått sig ett snack med självaste Hidetaka Miyazaki, och han gav oss mycket ny information om spelet.

Vi får till exempel veta att bossarna i spelet i princip är halvgudar som ärvt den befläckade kraften från bitarna av Elden Ring, vilket har förvridit deras kroppar och gjort dem galna. De är dock inte bara anonyma monster som ska dräpas, utan har en viss mån av heroism och mytologi kring sig.

Det finns sex huvudsakliga bossar, och de hittas i vart och ett av spelets sex områden. Det finns en logisk ordning att tackla områdena i, men vi måste inte följa den, och det finns även många sätt att ta sig an varje område. Målet i varje område är en speciell "dungeon" där den lokala bossen lurar, och utöver det massor av andra ställen att utforska. Det kommer även att finnas en knutpunkt, ungefär som Firelink Shrine, såväl som fast travel.

Döden är alltid ett högaktuellt ämne i Fromsoftwares spel, och Miyazaki vill inte riktigt gå in på hur det kommer att fungera i Elden Ring. Han säger att de i Sekiro använde återupplivningsfunktionen för att motivera spelare att fortsätta och att Elden Ring har liknande inslag, även om just återupplivning inte är ett av dem. Eftersom världen är stor och spelare kommer vara ute i fält längre än tidigare kommer det även att finnas fler möjligheter att läka sig och skapa saker på språng (crafting).

Även striderna präglas av frihet. Vissa av de runt 100 färdigheterna går att köpa eller lära sig av NPC:er, men i regel måste vi utforska världen för att hitta dem. Dessa färdigheter är inte bundna till vilka vapen man använder, utan man kan blanda precis som man vill. Lägg därtill magi så lär det finnas gott om variation. Vi kan även tillkalla hjälp i form av spöken, och de kommer i olika varianter som vi också kan hitta i världen. Och givetvis kommer vi även kunna tillkalla andra spelare för att lira co-op.

Det finns mer info i intervjun, så se till att läsa den.