Det hann gå två decennier från Baldur's Gate 2, men i oktober förra året kom ett första livstecken från trean. Då släpptes en väldigt tidig och ofärdig early access-version, och arbetet med att göra denna till färdigt spel går sakta framåt. Men Baldur's Gate 3 kommer defintivt inte bli färdigt i år, säger Larians grundare Swen Wicke i en Gamespot-intervju.

"Vi kommer vara glada om vi klarar att släppa det nästa år", säger Wicke. Inga garantier för att Baldur's Gate 3 blir färdigt 2022, alltså. Vilket han förklarar med att utveckling tar lång tid.

Den senaste stora uppdateringen släpptes i februari, då druid-klassen tillkom. En ny uppdatering är på gång, men vi får inget datum för den. Uppdateringen kommer handla om att justera befintligt innehåll snarare än att lägga till nytt.

Early access-versionen var långt populärare än Larian hade vågat hoppas, så uppenbarligen är många sugna på del tre i den gamla rollspelsserien. Så det är kanske bra att Larian tar tid på sig – kvalitetsspel är ju aldrig fel.

FZ:s Johan Olander tog en tidig titt på Baldur's Gate 3 när första versionen släpptes. Det var en buggigt men mycket lovande upplevelse.