Might and Magic X – Legacy släpptes redan 2014, så dagens spelarbas är inte sådär väldans stor. Men de som fortfarande njuter av spelet fick en otrevlig överraskning för ett tag sedan, då deras DLC slutade att fungera. Anledningen är att utgivaren Ubisoft stängt ner spelets online-servrar, som krävs för att validera dess DLC när man spelar det. Det verkar även resultera i att man inte kan spela vidare efter spelets första akt.

Enligt ett svar från en anställd på Ubisoft (innan servernedstängningen) på det officiella forumet var det bara så kallade Ubisoft Connect-belöningar som skulle försvinna från spelet – som Meow Dungeon och Relic-setet – men inte köpt DLC. Så verkar dock inte vara fallet, och spelare kan nu till exempel inte komma åt DLC:t The Falcon & The Unicorn, som dessutom fortfarande säljs på Steam.

Kunniga spelare har hittat sätt att få tillbaka en del av materialet i spelet, men det är långt från perfekt och kräver en hel del pillande i spelfilerna. Förhoppningsvis kan Ubisoft få ordning på detta så att folk kan fortsätta att använda vad de köpt.