Under de senaste veckorna har det blåst upp till storm kring utvecklaren Blue Box Game Studios, som just nu jobbar med survival/skräck-spelet Abandoned. Det hela började med en nu raderad tweet där Blue Box sade att deras spel även hade ett annat namn som började på S och slutade på L – något som givetvis fick alla Silent Hill-älskare att tända på alla cylindrar.

Därefter hittades spaltmeter med sammanträffanden, som att Blue Box grundare Hasan Kahraman har samma initialer som Hideo Kojima. Det tolkades givetvis som att Kahraman inte var en riktig person, utan bara en front för Kojima, som var i full färd med att utveckla ett nytt Silent Hill-spel. Det hade visserligen varit typiskt Kojima, men dessvärre verkar så inte vara fallet.

Nu har Hasan Kahraman lagt upp en video på Blue Box twitter-konto där han försäkrar oss om att han är en riktig person, inte har några kopplingar till Hideo Kojima och att de inte jobbar på ett Silent Hill-spel. Nu planerar de att hålla en frågestund för att reda ut eventuella tvivel, och en trailer för spelet ska komma den 25 juni.