I en intervju med Motomu Toriyama berättar han om Final Fantasy VII Remaken och scenariot som händer i Honey Bee Inn. En mild spoiler infaller här nedan, så om du är känslig för spoilers kan du sluta läsa här.

I Honey Bee Inn händer ju det kända crossdressing-scenariot där Cloud går undercover i en klänning. Scenariot var humoristiskt i första spelet och ställde till en del huvudbry på Squares kontor när de skulle göra om allt i remaken. De gick igenom flera versioner, korografer och tagningar för att få scenen att fungerar. Enligt Toriyama var det till och med tänkt att det skulle vara med en Pole dancing-scen, men att den togs bort.

“Initially, for example, there was a pole dancing scene included, which meant that filming began on an elaborate set,”

“We decided to take that part out due to the impact on the rating!”

Scenen är något av de saker som är rätt mycket förändrad från originalet, men som ändå mottagits bra av fansen.

“This scene is a key example of something that was changed dramatically from the original Final Fantasy VII,”

“I was a bit worried about what fans of the original game would think, but the whole scene got a much more enthusiastic reception than I could ever have hoped for, so I was quite relieved. Going forward, I’m sure some parts of the remake will differ significantly from the original. I hope this scene can be a good example of how to approach such changes.”

Att han sedan säger att delar av fortsättningen kommer skilja sig markant från originalet är också intressant. Det finns ju redan en lite kontrovers i hur remaken ändrade om delar i storyn och hur den slutade.