Trots re-make-succéerna med Resident Evil 2 och Resident Evil 3 har Capcom ännu inte utannonserat någon re-make på Resident Evil Code: Veronica. Code: Veronica har byggt sig en fanbas under åren. Det sålde sämst av mainstream-titlarna, men anses så här i efterhand vara ett av de bättre RE-spelen från den äldre generationen. Några av fansen är dock trött på att vänta på att Capcom ska få fingrarna ur så de pysslar helt enkelt på med en egen variant. Spelet byggs upp i Unity och är inspirerat av re-makens av Resident Evil 2 och 3. Ett demo på projektet finns nu på deras websida och ladda ned.

Resident Evil Code: Veronica släppts först exklusivt till Dreamcast innan de senare släpptes till andra plattformar och är det fjärde spelet i serien som släpptes. Dock ska det inte blandas ihop med den numrerade fyran som släppets senare. Många anser att det är det riktiga Resident Evil 3 och då det spelet återanvänder mycket av miljöerna från 2an på grund av en stressad utveckling.

Dessa fan-projekt brukar tyvärr inte bli speciellt långlivade så ladda hem demot innan Capcom skickar sina zombier-advokater på utvecklarna.