Den kommande TV-adaptionen av Halo kommer tappa sin ledande producent redan efter första säsongen. Steve Kane som leder projektet nu har befunnit sig i Budapest de senaste två åren och vill nu återvända hem till USA och nämner det som anledning till avhoppet.

Att lyckats få Master Chief till bioduken eller TV har inte varit det lättaste. En gång i tiden knöts Peter Jackson tillsammans med Neil blomkamp till en filmadaption som aldrig blev av. Ryktet går att resterna av det projektet använde Blomkamp senare i sin film Elysium. Nu ligger Halo som ett TV-serieprojekt under Steven Spielberg. Ett projekt som annonserades ut redan 2013.

Den biträdande producenten Kyle Killen hoppade av TV-serien innan produktionen startade och Rupert Wyatt som var tänkte att regissera slängde även han in handduken. Dessutom blev allt förskjutet på grund av den rådande pandemin. Projektet låg först under Showtime, men har sedan dess flyttats till Paramount och nu är tanken att första avsnittet ska visas i början av 2022. Vägen har således inte varit lätt.

I rollistan ser vi Pablo Schreiber (American Gods) som Master Chief, Natascha McElhone (The Truman Show) som Dr. Catherine Halsey och Jen Taylor återvänder från spelen som Cortana.