I februari 2019 skrev vi om att wrestling-stjärnan Booker T. Huffman stämt Activision för att han ansåg att karaktären Prohphet i Call of Duty: Black Ops 4 var en kopia av hans egna karaktär G.I. Bro. I kommentarerna till originalartikeln var det många som såg stora likheter och trodde att det hela skulle bli en solklar vinst för Huffman, men nu har domen fallit, och den var inte till Huffmans fördel.

I den rättsliga processen har Huffmans representanter fokuserat på en affisch föreställande G.I. Bro som de anser att Activision hämtat lite väl mycket inspiration från. De har även hävdat att karaktärens ansiktsuttryck och attityd är unika, men Activision kontrade med att man inte kan upphovsrättsskydda ett ansiktsuttryck eller en attityd.

Företaget påpekade även att karaktären i nämnda affisch faktiskt föreställer Dwayne "The Rock" Johnson från halsen och neråt. Vidare skrev Activision att Huffman inte kunnat visa några bevis på att han drabbats av förlust eller att Activision har tjänat något på det påstådda upphovsrättsintrånget.

Ytterligare ett argument från Activision är att Huffman gett WWE alla rättigheter till G.I. Bro. Enligt Huffman själv är det dock bara i koppling till just wrestling, och han ska fortfarande äga rättigheterna till karaktären som serietidningssfigur.

Men i slutänden så gav alltså juryn Activision rätt, och i ett uttalande till Sportico säger företaget att de är nöjda med resultatet och att Huffmans stämning var "minst sagt oseriös".