"Project 2021B" - så kallar Id Software sitt nästa projekt. Det får vi veta tack vare en ansökan om åldersmärkning som företagets ägare skickade in till australiska myndigheter i går. I den framkommer att spelet innehåller våld och onlineaktiviteter, och att det görs till flera plattformar.

Åldersmärkningen stannar på "M" eller "Mature", vilket är anmärkningsvärt lågt för ett Id-spel: Doom- och Quake-serierna har båda fått hårdare åldersmärkningar, 2017 års Doom VFR fick den hårdaste bedömningen - 18+. Det skulle kunna tala emot att detta gäller en VR-variant av förra årets Doom Eternal. Å andra sidan kom det in en ansökan om ett VR-spel av Id till samma myndighet i januari i år, skriver Techradar. Det hade arbetsnamnet "Project 2021A", och märktes som 18+.

Nyligen ryktades det om att Id Software kan vara på väg att skaka liv i Quake-serien, kanske med hjälp av Uppsalas stoltheter Machinegames. Fast... osannolikt att det skulle få snäll åldersmärkning.

Så vad Id Software har på tur är oklart. Ta och invänta next-gen-uppdateringen av Doom Eternal på PS5 och Xbox Series medan du funderar, den släpps i dag.