Los Angeles har fått en ny spelutvecklare vars mål är att skapa ett stort RTS-spel till pc. Uncapped Games är namnet, och med på tåget finns Blizzard-veteraner med stor erfarenhet från Starcraft-serien – en passande bakgrund med tanke på ambitionsnivån, skriver Games Índustry. Bakom den nya studion står det gigantiska kinesiska företaget Tencent.

David Kim, nu lead game designer och tidigare delaktig i alla tre Starcraft 2-delarna, säger att han i många år velat göra ett nytt RTS-spel, men att det skulle kräva rätt företag, rätt medarbetare och en tydlig vision. Och det ska han ha fått när han sammanstrålade med Tencents dotterbolag Lightspeed och Quantum Studios.

Lightspeeds Jerry Chen, också han tidigare på Blizzard, ska ha sagt Kim om att "Fokusera bara på att göra ett bra RTS-spel till pc, och bry dig inte om andra saker". Framgången ska mätas i hur bra spelet blir. Kim beskriver målsättningen, och den är det inga fel på:

Det mest action-fyllda RTS:et till pc, med den lägsta instegströskeln men som fortfarande är omöjligt att bemästra.

Kim säger att man vill förnya genren, modernisera några av dess grundkomponenter som man fortfarande tycker är outvecklade. Målet är att komma bort från att behöva träna i många år för att bli bra nog för att tävla. Istället ska spelet belöna den som förstår strategier och kan möta motståndarens drag.

Oklart när vi kan spela resutlatet av Uncapped Games ambitioner. Men tveklöst intressant att hålla ett öga på.