Originalet av System Shock släpptes 1994 och utvecklades av Looking Glass Studios. Spelet tillsammans med uppföljaren System Shock 2 har blivit klassiker som går att sätta i samma fack som Half Life-serien. Nightdrive har sedan 2016 jobbat på en re-make och visar nu upp en ny teaser för vad som komma skall.

Nightdive startade en Kickstarter 2016 för att finanserna en re-maken. Målet låg på 900000 dollar och tillsammans med Kickstarten släpptes också ett kort demo för att visa upp visionerna de hade för spelet. Allt mottogs positivt och i juli samma år hade projektet backning av 21600 glada gejmers och nått en summa på 1350000 dollar. Tanken var att släppa spelet under 2017.

Projektet blev dock försenat och 2018 meddelande Nightdive att de att skrotat spelet och kommer en paus. Detta på grund av att projektet (enligt dem) inte höll måttet och de behövde tid att fundera över förändringar och börja om. Projektet har sedan dess startats om och utvecklingen har sakta flutit på. Releasedatum är nu satt senare under sommaren till PC, PS4 och Xbox One.