De som lirat Apex Legends sedan igår kanske har märkt av ett märkligt fenomen vid namn "Save Titanfall". Meddelandet dyker upp i spellistor och aviseringar, och många rapporterar att de inte kan gå med i några andra spellistor än den hackade. Spellistan ifråga är dessutom trasig, så drabbade spelare har inte kunnat spela över huvud taget.

Meddelandet ifråga pekar mot en webbplats där motivationen till aktionen beskrivs mer utförligt. Personen eller personerna bakom webbplatsen – hackern säger sig inte ha någon koppling till den – säger att Titanfall fortsätter att säljas trots att det är "helt ospelbart" på grund av hackare som använder exploits. Vidare hävdar de att både Electronic Arts och Respawn är fullt medvetna om problemet, men väljer att ignorera det.

Problemet i Apex Legends ska nu vara löst, enligt Respawns Twitter-konto. Där refererar de till händelsen som ett "matchmaking-problem". På Twitter verkar de flesta inte vara alltför upprörda över det inträffade, utan fokuserar istället på att be om heirloom shards – en valuta i spelet – som kompensation.