Kolonisimulatorn Rimworld släpptes för snart tre år sedan, men fortsätter att få nytt material med jämna mellanrum. "Snart" är det dags för den stora uppdateringen 1.3, och enligt Ludeon Studios själva representerar den 15 månaders arbete.

Förbättringarna är många och inkluderar bland annat sökfält i alla menyer för att lättare hitta det man vill ha, grannar som håller koll på varför de är skitförbannade på eller asnöjda med spelaren samt nya sätt för fiender att ta sig in i spelarens bas istället för att bara försöka spatsera in genom huvudentrén. En av de mest betydelsefulla förbättringarna är dock utan tvekan skägg, och Ludeon lovar att skäggen är skäggiga och häftiga.

Det nya tar dock inte slut där, för utöver uppdateringen har de även en fullvärdig expansion på gång vid namn Ideology. Den ska låta oss skapa ett alldeles eget trossystem genom att ställa in en rad olika variabler. Vi kommer till exempel få skräddarsy de associerade reglerna, ritualer, heliga djur, kultur, unika byggnader, tatueringar, gudar etc.

Kort och gott verkar det öppna upp för en hel del valmöjligheter, och vi ska bland annat kunna skapa träddyrkande kannibaler, klassiska cowboys, dansande technoälskare och nudister. Expansionen kommer även med en egen serie uppdrag i Indiana Jones-stil. Vi har inget släppdatum för Ideology än, men mer info ska komma snart.