Gårdagens EA Play Live bjöd inte på särskilt mycket nytt, men det snackades en del om Battlefield 2042, inklusive det nya spelläge som officiellt ska avtäckas 22 juli. Vi vet att vi kommer få spela på klassiska Battlefield-kartor i det, men Dice vill inte avslöja mer om själva upplevelsen innan avtäckningen.

Rykten säger att ska heta Battlefield Hub och att det rör sig om remastrade kartor med klassiska fordon och vapen, men som kommer att spelas med Battlefield 2042:s Specialist-system snarare än tidigare spels klasser. Spelläget utvecklas av Ripple Effect Studios, som tidigare hette Dice LA.

Ett annat nytt spelläge är Hazard Zone. Oskar Gabrielson från Dice sade att det är ett gruppbaserat spelläge som inte är ett klassiskt battle royale, utan något modernare. Mer information om Hazard Zone kommer att avslöjas i höst. Vidare påpekade de återigen att Battlefield 2042 endast är en multiplayer-upplevelse och att de ämnar expandera spelet efter släppet med det allt vanligare säsongskonceptet.

Gabrielson pratade även lite om att han tror att molnberäkningar kommer att göra stor skillnad för framtidens fps och bland annat ta hand om saker som AI, förstörelse och processuellt innehåll, så att ens konsol eller dator kan lägga sin beräkningskraft på annat. Huruvida det blir aktuellt för Battlefield 2042 vet vi inte, men nog vore det häftigt med hyperrealistisk förstörelse som får de tidigare spelen att blekna i jämförelse.