I slutet av förra månaden skrev Bloober Team under ett "strategiskt samarbetsavtal" med Konami. Redan där började teorierna om att de skulle börja jobba med ett Silent Hill-spel florera, och inte blev det bättre av att internetdetektiver lyckades hitta beskrivningar av vad som skulle kunna vara Silent Hill-spel på en finansieringssida.

Men verkligheten har hunnit ikapp oss, och nu meddelar Bloober Team via IGN att projekten ifråga inte är Silent Hill-spel, utan äldre projekt som de inte längre jobbar på. Den ursprungliga informationen hittades på webbplatsen för EU:s Creative Europe, där Bloober ansökt om medel för spel med olika kodnamn.

"H20" ska dock ha blivit Layers of Fear 2 i slutändan, "Black" var ett hopkok av utomjordingar i ett medeltida Europa och "Dum Spiro" ett skräckspel som utspelade sig i ett polsk-judiskt ghetto under andra världskriget.

Bloober säger att inga av dessa projekt är Silent Hill-spel och att Dum Spiro lades på is eftersom de inte kände att de kunde leverera något som visade tillräcklig känslighet för ämnet och samtidigt var kommersiellt gångbart. Black lades också ner i sin dåvarande form, men ett annat spel utvecklas fortfarande under samma kodnamn.

I dagsläget jobbar de med två projekt, varav både är större än The Medium. Ett är i fullvärdig produktion medan det andra befinner sig i förproduktion. Är ett av dem ett Silent Hill-spel? Det får tiden utvisa.