Under de senaste dagarna har det snackats om att den piratkopierade, eller "crackade", versionen av Resident Evil Village till PC inte lider av de prestandaproblem som den köpta versionen hemsöks av. Konsolversionerna flyter på som de ska, men PC-spelet har en tendens att hacka till med jämna mellanrum, bland annat när fiender kastar sig efter en, när man skjuter fiender och när Lady Dimitrescus döttrar dyker upp. Insektssvärmen sagda döttrar kommer med kan även orsaka en rejäl sänkning av bilduppdateringen.

Nu har Digital Foundry bekräftat att den piratkopierade versionen mycket riktigt inte lider av dessa irriterande hack och svackor i bilduppdateringen. Anledningen lär vara att de som crackat spelet har tagit bort DRM-programmet Denuvo samt Capcoms egna piratkopieringsskydd. Capcoms egna åtgärd sägs dessutom ha bäddats in i Denuvo, vilket inte ska vara optimalt.

Nu kan vi bara hoppas på att Capcom får lite eld i baken för att fixa problemen eller helt enkelt ta bort DRM-skydden, så att PC-spelarna slipper dras med dessa onödiga hack.