För en vecka sedan rapporterade vi om en relativt ny typ av auto aim-fusk som förlitar sig på maskininlärning för att panga ihjäl motståndare åt fuskaren. Detta gjordes med hjälp av en videoström av spelarens bildskärm, och kunde således användas på både konsol och PC. Utvecklaren User Vision tycks dock ha gjort lite för mycket väsen av sig, för deras webbplats har nu ersatts med ett meddelande där de säger att de lägger ner, samtidigt som de tagit ner alla videor som marknadsfört fusket.

I meddelandet skriver "User101" att vederbörande inte längre kommer att utveckla eller tillhandahålla åtkomst till mjukvara som används för att fuska i Activisions spel, efter en begäran från företaget. Vidare påpekar personen att den nya mjukvaran med maskininlärning aldrig hann släppas, utan att den bara var på väg.

Avslutningsvis säger User 101 att tekniken kan ha andra användningsområden, som att med hjälp av en webbkamera styra rörelser i spelet utan att använda armar och ben. På grund av de potentiella negativa användningarna kommer User101 dock inte att fortsätta utvecklingen.

Med det sagt är det garanterat inte det sista vi sett av maskininlärning och AI när det kommer till fusk.