Goda nyheter för alla som har Battlefield-älskande polare utspridda på flera plattformar: Dice planerar att bygga och testa cross-play för Battlefield 2042 så att personer på olika plattformar kan spela med och mot varandra. Tyvärr leder detta även till att det tekniska, slutna alfatestet kommer att skjutas upp till senare i sommar.

Under detta test ska de som sagt bland annat testa cross-play-funktionaliteten, och några tusen spelare kommer att bjudas in för att spela mot varandra på PC, Xbox Series X/S och Playstation 5. De påpekar dock att detta är ett förhållandevis begränsat och styrt test, och inte i linje med det öppna betatest som kommer att hållas senare.

I den slutliga versionen av spelet siktar de på att spelare på PC, Xbox Series X/S och Playstation 5 ska kunna spela tillsammans, och att spelare på Xbox One och Playstation 4 ska kunna lira ihop. Vill man bara spela med personer på samma konsol går det även att välja bort cross-play. Tillsammans med bottarna som ska inkluderas i spelet lär det alltså inte bli överdrivet svårt att hitta servrar att ansluta till.

Utöver cross-play ska spelet även stödja cross-progression, vilket innebär att allt man låst upp i t.ex. Playstation 5-versionen av spelet kommer att vara tillgängligt när man loggar in på PC-versionen.