Realism är något som många spelare värderar högt, men en War Thunder-spelare har gått lite väl långt i sina försök att uppmärksamma War Thunder-utvecklarna Gaiijin Entertainment om att en av deras stridsvagnar är lite feldesignad. Stridsvagnen ifråga är en brittisk Challenger 2, och det var användaren Pyrophoric som tillhandahöll nu raderade bilder från vad som i grova drag kan beskrivas som en manual för stridsvagnen.

Manualen var berikad med en stämpel som förkunnade att den inte längre var hemligstämplat och mycket av innehållet var censurerat. Folket på Gaijin anade dock ugglor i mossen och fick mycket riktigt en bekräftelse från det brittiska försvarsdepartementet om att dokumentets hemligstämplingen inte alls upphört, och att den som sprider den kan dömas till fängelse i upp till 14 år.

Gaijin var givetvis snabba på att radera allt material, eftersom även de hade kunnat drabbas om de låtit det ligga kvar på deras servrar. Det är oklart hur Pyrophoric har kommit över materialet, men han har själv utgett sig för att ha tjänstgjort som befälhavare vagnchef på en Challenger 2. Som grädde på moset kommer inga ändringar baserat på det hemligstämplade materialet att göras eftersom det inte räknas som en officiell källa.