Take-two och moddare har varit i luven på varandra tidigare, men efter lite medlande från Rockstar kom de under 2017 överens om att moddarna fick fortsätta så länge de inte portade material från äldre GTA-spel till RAGE-motorn och dessutom höll sig borta från GTA Online.

Denna överensekommelse publicerades online, men det verkar som att den ändrades under 2019 till att även förbjuda "skapande av nya spel, berättelser, uppdrag eller kartor" samt "användning eller import av annan immateriell egendom", till synes utan att informera communityn. Under de senaste dagarna har Take-two även gjort DMCA-anmälningar mot flera moddar på ModDB, vilket tvingat sidan att ta ner moddarna ifråga.

Enligt användare på GTAforums rör det sig bland annat om GTA: Liberty City, som i princip portar GTA III till GTA: Vice City-motorn och som existerat i 15 år; Vice Cry, som ger Vice City mer högupplösta texturer och modeller; och GTA: Underground, som kombinerar spelvärldarna från GTA: San Andreas, GTA III, GTA: Vice City, Manhunt, Manhunt II och Bully.

Varför Take-two plötsligt fått för sig att ta ner alla dessa moddar vet ingen, men en av de mer optimistiska teorierna är att de kanske planerar remasters eller remakes av spelen ifråga.