Grand Theft Auto Online är det omåttligt populära och vinstbringande multiplayer-läget till GTA V. När spelets släpps till Playstation 5 och Xbox Series-konsolerna i november är förstås GTA Online på plats. Faktum är att de nya konsolerna får trimmade fördelar, avslöjar Rockstar Games.

Det är i en genomgång av expansionen Los Santos Tuners (som släpps just idag) att vissa fordon kommer att kunna uppgraderas för att bli snabbare "med mera". Men bara på ny-konsolerna.

When GTA Online launches on PlayStation 5 and Xbox Series X|S later this year, select vehicles will be upgradable with all new speed improvements and more. These special upgrades will be available only on PlayStation 5 and Xbox Series X|S versions of Grand Theft Auto V.

Att PS3 och Xbox 360 lämnas ute i kylan är rimligt med tanke på att GTA Online faktiskt släcks ner till formaten i december. Men pc? Playstation 4 och Xbox One? Nej, de får inte heller vara med.

GTA V släpps 11 november till Xbox Series och PS5. Vi vet ännu inte vilka tekniska landvinningar som kommer att göras, men det verkar av allt att döma som om spelet får både snabbare laddtider och bilar. Ju närmre releasen vi kommer desto mer ska bilden förhoppningsvis klarna.